Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

ENGİNAR


Malzemeler
4 Adet enginar
1 Adet patates
1 Adet havuç
1 Su bardağı bezelye
1 Çay bardağı zeytinyağı bir parmak eksik
1 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı su
1 Şeker kaşığı tuz
Yarım limon

Yapılışı

Enginarlar yıkanır tavaya konur havuç soyulup yıkanır doğranır
enginarların üzerine ilave edilir.
Patates soyulur yıkanır doğranır ve bezelyeyle birlikte malzemeye
ilave edilir tuz,zeytinyağı üzerine konur.

Su limon suyunu bir kaba koyup unu ilave edip karıştırılır malzemenin
üzerine ilave edilir tavanın kapağı kapatılır tava ocağa konur ocak yakılır
yemek kaynayınca ocak iyice kısılır 40 dk sonra ocak kapatılır.

Pişme süresi içerisinde arada yemeği kontrol edelim enginarların tavaya
 yapışmaması için kaşık yardımıyla enginarların yerlerini değiştirelim
kaynama süresinde yemeğin suyu kurumuş ise sıcak su ilave edelim
yemeğin lezzetli olması için suyunun iyice kuruması gerekli kaynama
süresinde sebzeler dağılyor servis tabağına alırken şekildeki gibi servis
yapılır.

Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder