Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

SUSAMLI KURABYE


Malzemeler

1 Paket margarin oda sıcaklığında
1 Çay bardağı susam isteğe bağlı çoğaltılır
1 Yemek kaşığı çörek otu
1 Çay bardağı zeytinyağı veya istediğiniz sıvı yağ
1 Çay bardağı sirke bir parmak eksik olacak
1 Adet yumurta
1 Şeker kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı şeker
4 Su bardağı un taşmış

Yapılışı

Derin kabın içerisine yumurta,un,susam,çörek otu hariç bütün malzemeler
 konur un elenerek ilave edilir yumurtayı kırıp akını bir kabın içerisine
konur sarısı malzemeye ilave edilir iyice yoğrulur.

Hamurdan avcumuzun  içine bir parça alarak yuvarlıyalım tezgahın üzerinde
yuvarlama işine devam edelim istenilen kalınlığa geldiğinde bıçak yardımıyla
7 sm boyunda eşit olarak bölünür ve bir parçayı elimize alıp önce yumurta akına
sonra susam,çörek otu karışımına bulanır tepsiye konur hamur bitinceye kadar
işlem devam eder.

Fırın  170 dc de.yakılır 2 dk. sonra tepsi fırına sürülür hafif pembeleşince
fırından çıkarılır soğuyunca servis tabağına alınır.

Afiyet olsun

Öneri pişme süresi vermedim kendi fırınıza göre ayarlamanız gerekir
çok kızarmaması gerekir kızarınca lezzet kaybına uğruyor.





0 yorum:

Yorum Gönder