Malzemeler
1 Paket margarin oda sıcaklığında
1 Çay bardağı susam isteğe bağlı çoğaltılır
1 Yemek kaşığı çörek otu
1 Çay bardağı zeytinyağı veya istediğiniz sıvı yağ
1 Çay bardağı sirke bir parmak eksik olacak
1 Adet yumurta
1 Şeker kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı şeker
4 Su bardağı un taşmış
Yapılışı
Derin kabın içerisine yumurta,un,susam,çörek otu hariç bütün malzemeler
konur un elenerek ilave edilir yumurtayı kırıp akını bir kabın içerisine
konur sarısı malzemeye ilave edilir iyice yoğrulur.
Hamurdan avcumuzun içine bir parça alarak yuvarlıyalım tezgahın üzerinde
yuvarlama işine devam edelim istenilen kalınlığa geldiğinde bıçak yardımıyla
7 sm boyunda eşit olarak bölünür ve bir parçayı elimize alıp önce yumurta akına
sonra susam,çörek otu karışımına bulanır tepsiye konur hamur bitinceye kadar
işlem devam eder.
Fırın 170 dc de.yakılır 2 dk. sonra tepsi fırına sürülür hafif pembeleşince
fırından çıkarılır soğuyunca servis tabağına alınır.
Afiyet olsun
Öneri pişme süresi vermedim kendi fırınıza göre ayarlamanız gerekir
çok kızarmaması gerekir kızarınca lezzet kaybına uğruyor.
0 yorum:
Yorum Gönder