Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

ADANA USULU BAMYA

Malzemeler1 Kğ domates
1\2 Kğ bamya
1 Adet büyük soğan
1 Çay bardağı haşlanmış nohut
1 Yemek kaşığı silme biber salçası
1 Yemek kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı tuz
8 Diş sarımsak
1 Adet limon
Su

Yapılışı
Bamyalar yıkanır ve süzgece konur suyu süzülür 1 saat sonra
bıçak yardımıyla bamyaların başı keserek temizlenir ve kağıt
navlunun üzerine konur.

Domates yıkanıp kabuğu soyulur ve küp şeklinde doğranır.
Soğan soyulur ve yıkanır küp şeklinde doğranır.
Tencereye yağ konur ve soğan,tuz,salça ilave edilir tencere
ocağa konur ve altı yakılır 2 dk karıştırılarak kavrulur ve domates
ilave edilir karıştırılır.


Yememiz kaynayınca bamyalar ve nohut ilave edilir ve karıştırılır.
Bamyalar ilave edildikten sonra yememiz kaynayınca
üzerini örtecek kadar su ilave edilir ve ocak kısılır.

Sarımsaklar ayıklanır ve yıkanır bir kabın içerisinde ezilir
ve yememize ilave edilir.20 dk sonra limon suyu ve kuru
nane ilave edilir ve 5 dk sora kaşığa bamyayı alıp parmamığımızla
bamyanın üzerine bastıralım bamya ezilyorsa ocağı kapıyalım.

Afiyet olsun.

Öneri
Bamya yemeğinin lezzetli ve salyasız olması
için çok kısık ateşte pişirrilmeli ve bir veya iki
kez karıştırılmalı.

0 yorum:

Yorum Gönder