Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

HAVUÇLU ,PORTAKALLI ,ELMALI REÇEL




Yapılışı 

2 Adet elma
2 Adet büyük portakal 
2 Adet büyük havuç
3 Su bardağı şeker isteğe bağlı 4 bardak olabir
1\2 Limon suyu

Yapılışı

Portak, havuç,elma yıkanır. Havuç,un ve elmanın
 kabukları soyulur ve rendelenir ve portakal, kabuklarıyla
 rendelenir tencereye konur ve üzerine şeker limon ilave edilir.

Ocak yakılır tencere ocağa konur ocak yakılır.
reçelimiz kaynamaya başlayınca kaşık yardımıyla 
karıştırılır ve kaynadıktan 5 dk sonra ocak kapatılır
ve soğuduktan sonra servis yapılır. 

Afiyet olsun






0 yorum:

Yorum Gönder