1 Kğ. yaprak
1\2 Kğ kuzu kıyması isteğe bağlı çoğaltılır
2 Su bardağı pirinç
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yapılı
Salamura yaprak bol suyla yıkanır derin kabın içerisine konur
üzerine bol su ilave edilir bir gece tuzunu bırakması için suda
bekletilir.
Pirinç tepsiye konur ayıklanır ve yıkanır suyu süzülür
üzerine kıyma,tuz,karabiber,salça,yağ konur ve karıştırılır.
yapraklar sudan alınır ve süzgece konur ve tek bir yaprak adetini
elimize alarak yaprağın sapı ayıklanır ve et tahtası üzerine yaparağı
şekildeki gibi konup üzerine bir miktar harcımızdan koyup şekildeki
gibi sarılır harcımız bitinceye kadar işlem devam eder.
Sarılan sarmalar tencereye konur üzerine sarmalar dağılmasın diye
şekildeki gibi yaprak taşı konur üzerine iki bardak su ilave edilir
tencere kapağı kapatılır tencere ocağa konur ve altı yakılır .
Yememiz kaynamaya başlayınca ocak kısılır.
Yememiz kaynamaya başladıktan 45 dk sonra ocak kapatılır.
Yememizi 10 dk beklettikten sonra sarımsaklı yoğurla servis yapılır.
Afiyet olsun.
2 yorum:
İnci canım çekti ama..:((
baya güzel görünüyor.
Yorum Gönder