Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

KREMALI TAVUKLU MANTARLI FETTUCİNİ

MALZEMELER

Bu tağrif oğlum şafağa ait yanına geldiğimde illaki
bana pişirip ikram etmesini isterim büyük bir keyifle
yerim sizlerede önerrim.

1Kase rendelenmiş kaşar
2 Adet tavuk göğsü
1 Adet hazır kırema
1 Paket fettucini makarna
1 Paket mantar
125 Ğr  tereyağı isteğe bağlı azaltılır
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber isteğe bağlı azaltılır
1 Çay kaşığı kekik veya reyhan isteğe bağlı azaltılır

Yapılışı

Tavuk eti yıkanır ve doğranır tavaya yağ konur ve  tava ocağa
konur ve ocak yakılır yağ eriyince üzerine tavuk eti ilave edilir
kaşık yardımıyla karıştırılır ve bu arada mantarlar yıkanır ince
ince doğranır tencereye ilave edilir   karıştırılır tuz,karabiber
 ilave edilir karıştırılır ve yememizin suyu kuruyuncaya kadar
pişirilir bu arada makarna üzerindeki tarife göre haşlanır süzgece
konur üzerine soğuk su  gezdirilir.

Tenceredeki et ,mantar karışımının suyunun kuruduğunda üzerine
kıremayı ilave edelim ve karıştıralım üzerine makarnayı ilave
edelim karıştıralım kekik,rendelenmiş kaşarı ilave edelim ve
karıştıralım ve yememizi  bekletmeden servis tabağına koyup
servis yapalım.

Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder