Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

DİYET KIZARMA

Malzemeler

1Kğ patates
1Kğ patlıcan
10Adet köy biberi
3Adet büyük boy soğan
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Çay kaşığı tuz

Sosu İçin Malzemeler

1Kğ domates isteğe bağlı çoğaltılır
1Çay bardağı zeytinyağı bir parmak eksik
4 Diş sarımsak
1Şeker kaşığı pulbiber isteğe bağlı çoğaltılır
1 Şeker kaşığı tuz

Yapılışı

Biberler bıçak yardımıyla ayıklanır ve yıkanır suları süzülmesi
için süzgece konur 5 dk sonra kagıt havlunun üzerine konup
biberlerin kuruması sağlanır.

Patatesler yıkanır bıçak yardımıyla soyulur parmak şeklinde
çok kalın olmıyacak şeklinde  doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
Soğanlar ayıklanıp yıkanır ve halka şeklinde  ince olmıyacak
şeklinde doğranır.

Patatesler süzgece alınır suyunun iyice süzülmesi sağlanır .
Fırın tepsisine yağlı kağıt konur ve patateslerle, soğan tepsiye
 konur ve 1 yemek kaşığı yağ 1 çay kaşiğı tuz ilave edilir iyice
 karıştırılır ve 2OO  dc fırına sürülür 40 dk sonra patatesler
kızarınca fırından alınır bu süre kendi fırın ısınıza göre değişebilir.

Patlıcanlar ayıklanır ve soyulup yıkanır parmak şeklinde tuzlu suyun
 içine kararmaması için doğranır ve süzgece konur patlıcanların suyunun
süzülmesi sağlanır ve fırın tepsisine yağlı kağıt konur patlıcanlar bir
yemek kaşığı zeytinyağı,tuz konur iyice karıştırılır ve 175 dc fırına
sürülür 25dk sonra patlıcanlar kızarmış ise fırından alınır bu  süre kendi
fırın ısınıza göre değişebilir.


Kızaran patlıcanlar sevis tabağına dizilir üzerine patates,soğan konur.
1Çay bardağı zeytinyağı tavaya konur ve tava ocağa konur altı yakılır
yağ ısınınca biberler kızartılır malzemenin üzerine ilave edilir.

Domatesler yıkanır bıçak yardımıyla bölünür ve blendırda kıyılır
kıyılan domatesler tencereye konur üzerine tuz,pulbiber tavadaki
kalan yağ ilave edilir ve sarımsaklar soyulup yıkanır iyice dövülür
tencereye konur tencerenin altı yakılır.

Kaşık yardımıyla karıştırılır sosumuz kaynamaya başladıktan sonra
ocaktan alınır malzemenin üzerine eşit oranda gezdirilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.









0 yorum:

Yorum Gönder