Yapılışı
1 Paket makarna
1\2 Kğ süzmeyoğurdu
1 Talı kaşığı silme tuz isteğe bağlı azaltılır
1 lt su
YAPILIŞI
Su tencereye konur tencere ocağa konur ocak yakılır
tencerenin kapağı kapatılır su kaynayınca makarna
kaynayan suya konur kaşık yardımıyla karıştırılır tencerenin
kapağı kapatılmadan kaynamaya bırakılır.
8 Dk sonra kontrol edilir makarna pişmiş ise ocak kapatılır
pişmemiş ise 2 dk daha pişirilir ocak kapatılır ve makarnayı
süzgece alırız üzerine yapışmasını önlemek için soğuk su
tutarız.
Derin bir kabın içerisine süzme yoğurdu koyalım ve kaşık
yardımıyla karıştırarak üzerine haşlamış olduğumuz makarna
suyundan bir su bardağı su ilave edelim iyice karıştırıp üzerine
makarnayı,tuz,u ilave edip karıştıralım ve servis tabağına koyup
servis yapalım isteğe bağlı üzerine kurunane,pulbiberle
servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder