Yapılışı
6 Adet büyük boy patates
2 Yemek kaşığı tereyeğı isteğe bağlı azaltılır
1 Kase rendelenmiş kaşar isteğe bağlı azaltılır veya çoğaltılır
1 Tatlı kaşığı tuz isteğe bağlı azaltılır
1 Kase doğranmış sosis
1\2 Kase çekirdeği ayıklanmış zeytin isteğe bağlı çoğaltılır
1\2 Kase mısır isteğe bağlı çoğaltılır
2 Su bardağı süt
Yapılışı
Patatesle yıkanır ve kabukları soyulur küp şeklinde parçalara
bölünür tencereye konur üzerine süt ilave edilir ve tencerenin
kapağı kapatılır ve tencerenin altı yakılır düdüklü tenceresinin
tarifine göre pişirilir normal tencere kullanılacak ise patatesler
rahatlıkla püre haline gelecek şekilde pişirilir.
Pişen patatesler derin bir kabın içine alınır ve yağ, tuz ilave edilir
blendır yardımıyla püre haline getirilir üzerine kaşar konur kaşık
yardımıyla karıştırılır ve fırına dayanıklı servis tabağına konur
üzerine sosisler konur ve ısıtılmış fırına sürülür 200 dc pişirilir.
15 Dk sonra fırından alınır zaman geçirmeden üzerine diğer malzemeler
ilave edilir sıcak servis yapılır isteğe bağlı ketçap,mayonezle servis
yapılır.
yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder