Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

KURUNANELİ VE KİMYONLU MECİMEK ÇORBASI

1 Su bardağı mercimek
1 Orta boy patates
1 Orta boy soğan
1 Yemek kaşığı pirinç
6 Su bardağı su
1 Şeker kaşığı nane
1 Şeker kaşığı kimyon isteğe bağlı azaltılır
1Şeker kaşığı tuz isteğe bağlı azaltılır
2 Yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

Yapılışı

Mercimekler ayıklanır ve yıkanır tencereye konur.
Pirinç ayıklanır yıkanır ve tencereye konur.
Patates yıkanır soyulur parçalara bölünür tencereye
ilave edilir.
Soğan soyulur yıkanır ve tencereye konur.
Su,tuz malzemeye ilave edilir ve tencerenin kapağı
 kapatılır ocak yakılır düdüklü tencerenin tarifine göre
çorbamızın pişme süresi ayarlanır.

Normal tencere kullanılacaksa çorbamız kaynamaya
başlayınca tencerenin kapağı açılır ve karıştırılır çorbamızın
üstünde biriken köpük alınır ve kaynamaya bırakılır arada
çorbamızı kotrol edip karıştıralım taşmasını önlüyelim .

Yaklaşık 30 dk sonra malzeme püre haline gelecek şekilde
pişmiş ise ocağı kapıyalım yada pişinceye kadar pişirelim.

Çorbamız pişince blendır yardımıyla çorbamızı püre haline
getirelim.

Yağı tavaya koyup altını yakalım iyice ısınınca ocağı kapıyalım.
2 Dk bekledikten sonra nane,kimyonu tavaya ilave edelim ve
çorbamızın üzerine ilave edip karıştıralım ve servis kasesine alıp
servis yapalım.
Afiyet olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder