PATATES ÇORBASI
Malzemeler
4 Adet büyük boy patates
1 Çay bardağı pirinç
1 Su bardağı süt isteğe bağlı arttırılır
6 Su bardağı su
1 Şeker kaşığı tuz isteğe bağlı azaltılır veya çoğaltılır
2 Yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı isteğe bağlı
Yapılışı
Patatesle,ri yıkayıp soyulur ve parçalara bölünür tencereye konur
daha sonra pirinç ayıklanır yıkanır tencereye konur ve üzerine su,tuz
ilave edilir tencere ocağa konur altı yakılır ve tencerenin kapağı
kapatılır .
Düdüklü tenceremizin tarifine göre pişirilir normal tencere kullanacaksak
malzememiz kaynadıktan 15dk sonra patetesleri kontrol edip rahaçça
ezilyorsa ocak kapatılır patatesler ezilmiyorsa patatesler rahatça ezilinceye
kadar pişirilir.
Daha sonra blendır yardımıyla çorbamızı püre haline gelinceye kadar karıştırılır
ve üzerine süt ilave edip karıştırılır.
Çorba servis tabagına konur ve üzerine eritilmiş yağ gezdirilir servis yapılır
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder