GENÇ KIZIN RÜYASI
Malzemeler
2 Adet yumurta
1Adet kahve fincanı şeker
2 Adet kahve fincanı un
1 Adet kabartma tozu
1Adet vanilya
Yarım fincan limon suyu ve su karışımı
1Su bardağı ceviziçi isteğe bağlı azaltılabilinir
1 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Kırema Malzemeleri
2 Su bardağı süt
2 Fincan şeker isteğe bağlı azaltıp çoğaltılır
1 Fincan un
1 Tatlı kaşığı nişasta
1Çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı
Dikdörgen şeklinde kabımızı katıyağla her tarafını yağlıyalım.
Ceviziçini blendırla çekelim veya havanda dövelim fazla
inceltmiyelim ve yağladığımız kalıba eşit oranda hertarafına
cevizi serpelim.
Derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılıp konur ve mikserle
2 dk çırpılır ve üzerine şeker ilave edilir 5 dk çırpılır.
Daha sonra un,vanilya elenir ilave edilir ve yarım fincan limonsuyu
su karışımını su bardağına koyup üzerine kabartma tozunu ilave
edip kaşık yardımıyla karıştırılır malzemeye ilave edilir iyice karıştırılır.
Pasta hamurunu kalıba koyup fırına süreriz 170 dc ısıda pişirriz.
Pastamız kabarıp kızarınca fırından alırız ve soğumaya bırakılır.
Kırema Yapılışı
Hindistancevizi hariç bütün malzemeler tencereye konor ve kaşık
yardımıyla iyice karıştırılır ve tencere ocağa konup altı yakılır
sürekli karıştırılır kırema kaynadıktan 2 dk sora ocak kapatılır
soğumaya bırakılır kırema ılıyınca hindistan cevizi ilave edilir ve
karıştırılır.
Soğumakta olan kek kalıbındaki pastamızı ters çevirip pastamızı çıkaralım
ve ortadan ikiye ayıralım kekin alt tarafını servis tabağına koyup sütle
ıslıyalım ve kıremayı servis tabağındaki kekin üzerine eşit oranda koyalım.
Diğer kek parçasını sütle ıslıyalım ve malzemenin üzerine koyalım.
Buz dolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder