Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

SEBZELİ ENGİNAR

MALZEMELER


2 Adet enginar
1Adet orta boy patates
2 Orta boy soğan
2 Adet orta boy havuç
1 Su bardağı bezelye
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Çay kaşığı tuz
1 Su bardağı su

YAPILIŞI

Enginarlar yıkanır ve küp şeklinde doğranır tuzlu suda bekletilir.
Patates soyulup yıkanır ve küp şeklinde doğranır ve suda bekletilir.
Havuç yıkanıp soyulur ve küp şeklinde doğranır ve suda bekletilir.
Soğanlar soyulup yıkanır ve küp şeklinde doğranır ve tavaya konup
üzerine yağ ve tuz ilave edilir.

Tava ocağa konur ve ocak yakılır ve kaşık yardımıyla malzememiz
karıştırılır ve yaklaşık 3 dk kavrulur ve enginarlar süzülür tavaya ilave
edilir karıştırılır yaklaşık 3dk kavrulur .
Bezelyeler yıkanır malzemeye ilave edilir karıştırılır 3 dk kavrulur.
Patates ve havuç,un suyu süzülür malzemeye ilave edilir 3 dk kavrulur
bir bardak su ilave edilir tavanın kapağı kapatılır daha sonra yememiz
 kaynayınca ocak kısılır pişmeye bırakılır yaklaşık 30dk sonra yememiz
suyunu çekmiş ise ocak kapatılır yememiz hala sulu ise suyunu çekinceye
kadar pişirilir.

Afiyet olsun Öneri
Yememizi servis tabağına alınca üzerine isteğe bağlı zeytinyağı gezdirilir
yememizin parlak görünmesini ve daha lezzetli olmasını sağlarız.












0 yorum:

Yorum Gönder