Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

ET SOTE





Malzemeler

4 Kişilik
1\2 Et
2 Adet soğan
4 Adet orta boy domates
2 Adet kırmızı biber
2 Adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Şeker kaşığı tuz
1 Su bardağı su

Yapılışı

 Kuzu eti küp şeklinde  doğranır çok küçük olmasına dikkat edilir ve yıkanır
tencereye konur.
Soğanlar soyulup küp şeklinde doğranır tencereye ilave edilir.
Domatesler yıkanır küp şeklinde doğranır tencereye ilave edilir.
Biberler yıkanır ve ayıklanır doğranır tencereye ilave edilir.
Biber salçası kabın içine konur üzerine su ilave edilir karıştırılır tencereye konur.
Tuz,zeytinyağı,tereyağı malzemeye ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır ve tencere
ocağa konur ocak yakılır yemeğimiz kaynayınca ocak kısılır. Pişme süresi 45 dk.
Nane,maydanoz ayıklanıp yıkanır doğranır yemeğimizin pişmesine 5dk. kala ilave
edilir karıştırılır.

Öneri
Bazı etler geç pişebilir kontrol edilir pişmemiş ise bir süre daha pişirilir.





0 yorum:

Yorum Gönder