Malzemeler
2 Su bardağı bulgur
2 Su bardağı ıspanak
1 Su bardağı börülce
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Şeker kaşığı tuz
3 Su bardağı su
Yapılışı
Börülce tencereye konur üzerine ılık su konur iki saat
bekletilir ve tencere ocağa konur ocak yakılır malzeme
kaynadıktan 5 dk sonra ocak kapatılır haşlanan börülce
süzgece konur.
Ispanak ayıklanır ve yıkanır bir süre sirkeli suda bekletilir
tekrar yıkanır doğranır.
Bulgur ayıklanıp süzgece konur ve yıkanır.
Yağ tencereye konur ocak yakılır tencere ocağa konur
yağ ısınınca bulgur ilave edilir kaşık yardımıyla 1 dk
karıştırılır üzerine börülce,ıspanak ilave edilir karıştırılır
üzerine sıcak su ilave edilir malzememiz kaynayınca
ocak iyice kısılır pilavımız suyunu çekince ocak kapatılır
10 dk bekletilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
Öneri
Bazı bulgurlar geç pişebilir daha fazla su gerekebilir ocağı
kapamadan pilavımızı kontrol edip pişmemiş ise sıcak su
ilave ederek pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder