Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

BÖRÜLCELİ ISPANAKLI BULGUR PİLAVI


Malzemeler

2 Su bardağı bulgur
2 Su bardağı ıspanak
1 Su bardağı börülce
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Şeker kaşığı tuz
3 Su bardağı su

Yapılışı

Börülce tencereye konur üzerine ılık su konur iki saat
bekletilir ve tencere ocağa konur ocak yakılır malzeme
kaynadıktan 5 dk sonra ocak kapatılır haşlanan börülce
süzgece konur.
Ispanak ayıklanır ve yıkanır bir süre sirkeli suda bekletilir
tekrar yıkanır doğranır.


Bulgur ayıklanıp süzgece konur ve yıkanır.
Yağ tencereye konur ocak yakılır tencere ocağa konur
yağ ısınınca bulgur ilave edilir kaşık yardımıyla 1 dk
karıştırılır üzerine börülce,ıspanak ilave edilir karıştırılır
üzerine sıcak su ilave edilir malzememiz kaynayınca
ocak iyice kısılır pilavımız suyunu çekince ocak kapatılır
10 dk bekletilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.

Öneri
 Bazı bulgurlar geç pişebilir daha fazla su gerekebilir ocağı
 kapamadan pilavımızı kontrol edip pişmemiş ise sıcak su
 ilave ederek pişirilir.




0 yorum:

Yorum Gönder