Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

PATLICANLI KABAKLI BULGUR PİLAVI



Arkadaşım Ramazanın yayla evinde misafiri idik bize kendisi
 bu yemeği yapıp bizlere ikram etti çok beğendik sizlere yapmanızı
tavsiye ederim çok lezzetliydi.

Malzemeler

4 kişilik

1 Su bardağı pilavlık bulgur
3 Tane büyük boy domates
3 Tane orta boy soğan
1 Tane orta boy kabak
1 Tane orta boy patlıcan
2 Tane köy biberi
1 Tane kırmızı biber
2  Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı tereyağı isteğe bağlı azaltılır
1 Şeker kaşığı tuz

Yapılışı

Domatesler yıkanır kabukları soyulup küp şeklinde doğranır
tavaya konur.
Soğanlar soyulup yıkanır ortadan ikiye bölünür ince ince şerit
şeklinde doğranır domateslere ilave edilir.

Biberler ayıklanır yıkanır ikiye bölünür ikiye böldüğümüz biberleri
tekrar ikiye bölüp ince ince doğranır.

Patlıcan , kabak baş kısmı kesilir yıkanır ve şeritler halinde kesilir
şekilde görüldüğü gibi ince ince doğranır.

Tava ocağa konur ocak yakılır tavanın kapağı kapatılır domates,soğan
karışımı kaymamaya başladıktan üç dk pişirilir.

Bulgur tel süzgece konur yıkanır ve tencereye ilave edilir doğramış olduğumuz
sebzenin tamamını malzemeye ilave edilir tuz,zeytinyağı konur karıştırılır
tencerenin kapağı kapatılır kaynadıktan sonra ocak iyice kısılır demlenerek
pişmesi sağlanır kaynamaya başladıktan 15 dk sonra tereyağı ilave edilir
tereyağı ilave edildikte 5 dk sonra ocak kapatılır 10 dk beklettikten sonra
servis yapılır.

Afiyet olsun.

Öneri.
Bulgur cinsine göre  geç pişebilir şayet geç pişen bulgur kullanılacaksa
sebzeyi tavaya koymadan bulguru ,domates,soğanla bir süre pişirilir
ve sebze ilave edilir sebzenin suyu yeterli gelmese geç pişen bulgur için
 geçerli kaynamış su ilave edilir.


0 yorum:

Yorum Gönder