Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

DAMLA SAKIZLI ANTEP FISTIKLI MUHALLEBİ


Malzemeler

1Kğ süt
6 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı damla sakızı
1 Su bardağı şeker
1\ 2 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı

Yapılışı
Damla sakızı,antepfıstığı hariç malzemeler tencereye konur ve muhallebi
kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirilir ve damla sakızı
ilave edilir 2 dk karıştırılarak pişirilir ocak kapatılır antep fıstığı
ilave edilir karıştırılır ve servis kaselerine konur.

Afiyet olsun.

Öneri damla sakızı aroması daha yoğun olması istenirse miktar arttırılır.

0 yorum:

Yorum Gönder