MALZEMELER
1 Büyük su bardağı çorbalık yarma
1\2 Kğ. süzme yoğurdu
1 Demet semizotu isteğe bağlı azaltılır
1 Yemek kaşığı kuru nane isteğe bağlı azaltılır
1 Yemek kaşığı silme tuz isteğe bağlı azaltılır
2 Lt su
Yapılışı
Semiz otu ayıklanıp iyice yıkanır ve suda bekletilir.
Yarma tepsiye konur ayıklanır yıkanır ve düdüklü tencereye konur
iki lt. suyun yarısından fazlası tencereye konur tencerenin kapağı kapatılır
tencere ocağa konur ve ocak yakılır düdüklü tencerenin tarifine göre
pişirilir tencerenin kapağı açılır pişirdiğimiz malzemeyi derin bir kaba
koyup soğuması beklenir.
Semiz otu sudan alınır ve istenilen büyüklükte doğranır.
Malzememiz kontrol edilir soğumuşsa tuz,süzme yoğurt, ilave edilir karıştırılır
kalan su ilave edilir iyice karıştırılır isteğe bağlı su miktarı artırabilirsiniz
semiz otunu malzemeye karıştırıp karıştırdıktan sonra servis kasesine alıp
üzerine nane konur ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder