Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

KABAK ÇİNTMESİ


MALZEMELER

1 Kğ kabak  kara  kabak olursa yemek daha lezzetli olur
2 Adet soğan
2 Adet kırmızı biber
2 Adet büyük boy domates
1 Çay bardağı zeytinyağı
1\2 Çay bardağı pilavlık bulgur
1\ 2 Demet semiz otu
1 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı silme tuz

Sosu içi
300 ğr. süzme yoğurdu
2 Diş sarımsak
1 Çay bardağı su isteğe bağlı çoğaltılır
1 Çay kaşığı tuz

Yapılışı

Kabaklar baş kısmı bıçak yardımıyla kesilir ve iyice yıkanır
dörde bölerek 3 ml. kalınlıkta doğranır kabaklar bitinceye kadar
işlem devam eder.

Soğan soyulup yıkanır ikiye bölünür jülyen şeklinde doğranır ve
tencereye konur.

Domates yıkanır kabukları soyulur küp şeklinde doğranır.

Biberler yıkanır kök kısmı kesilir çekirdekleri ayıklanır dörde
bölünür ince ince doğranır.

Tenceredeki soğana yağ,tuz ilave edilir tencere ocağa konur ocak
 yakılır soğanlar karıştırılarak 2 dk. kavrulur  kabak,biber ilave
edilir 2 dk. arada karıştırarak kavrulur üzerine domates konur karıştırılır
2 dk sonra yıkamış olduğumuz bulgur ilave edilir karıştırılır kaynamış
su ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır ocak kısılır 20 dk sonra dere
otu üzerine ilave edilir kapak kapatılır 2 dk sonra ocak kapatılı tencerenin
kapağını açmadan 10 dk.bekletilir.

Sarımsak soyulup yıkanır iyice ezilir derin kaseye konur üzerine
yoğurt,tuz,su ilave edilir iyice karıştırılır.

Yemeğimizi servis tabağına koyup üzerine süzme yoğurdunu ilave ederek
servis yapalım.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder