Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
LAHANA KAPIZKASI
Malzemeler
1 Orta boy lahana
2 Tane büyük boy soğan
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı silme tuz
1 Talı kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Lahana bıçak yardımıyla dörde bölünür kök kısmı ayıklanır
ve yıkanır ince ince doğranır.
Soğan soyulur yıkanır küp şeklinde ince ince doğranır tencereye
konur yağ,tuz ilave edilir ocak yakılır tencere ocağa konur malzememiz
arada bir kaşık yardımıyla karıştırılarak soğanın kavrulması sağlanır
iyice kavrulan soğanın üzerine diğer malzemeler ilave edilir karıştırılır
ocak kısılır 15 dk sonra ocak kapatılır yememizi 10 dk beklettikten sonra
servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder