Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
FINDIKLI ŞEKER PARE
Malzemeler
1\ 4 katı margarin
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı şeker
1 Adet yumurta
1 Paket kabarma tozu
4 Su bardağı un tepeleme
Şurubu için Malzemeler
5 Su bardağı şeker
7 Su bardağı su birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Şeker,su limon suyu tencereye konur ocak yakılır
malzememiz kaynadıktan 5 dk sonra ocak kapatılır
soğumaya bırakılır.
Margarin tavaya konur ocak yakılır ve yağın erimesi sağlanır
erittiğimiz yağın ılıması için bekletilir.
Geniş bir kabın içerisine un elenerek konur ve diğer malzemeler
ilave edilir ılıyan yağ malzemeye ilave edilir iyice yoğrulur elde
ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğüne alıp iki avcumuzun arasında
yuvarlıyalım ve fırın tepsisine koyalım hamurumuz bitinceye kadar
işlem devam eder.
170 Dc ısıttığımız fırına tepsiyi koyalım tatlımız iyice kızarınca
fırından alalım ve şekeri tatlımızın üzerine koyalım tatlımız
soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapalım.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder