Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

ISPANAKLI YUVARLAMA ÇORBASI


 Yuvarlama Malzemeleri

1 Su bardağı köftelik bulgur
1 Su bardağı köftelik yarma
1 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı un
1 Şeker kaşığı tuz

 Malzemeler

1 Kğ süzme yoğurdu
8 Su bardağı su
1 Kase buharda haşlanmış ıspanak
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Bulgur,yarma geniş bir kabın içine konur ve ılık suyla ıslatılıp 10 dk
bekletilir üzerine tuz,un ilave edilir yoğurmaya  başlanır arada bir
elimizi suya batırıp  malzememiz yoğrulur  malzememizden iki misket
büyüklüğünde bir parça alalım  ikiye bölelim avcumuzun içinde yuvarlıyalım
rahaçça yuvarlanyorsa işlem devam eder rahat yuvarlanmıyorsa malzememizi
elimizi arada ıslatarak yoğuralım yine yuvarlama işlemine devam edelim
malzememiz bitinceye kadar işlem devam eder işlem devam ederken elimizi
arada ıslatalım  daha rahat yuvarlanır.

Süzme tencereye konur üzerine su ilave edilir kaşık yardımayla yada blendırla
malzememiz ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırılır tuz ilave edilir.

Ocak yakılır tencere ocağa konur karıştırılarak malzememizin kaynaması sağlanır
kaynamakta olan malzemeye yuvarladığımız malzeme ilave edilir tahta kaşıkla
yavaşça arada bir karıştırılır kaynayınca ayıklanıp yıkanmış ve buharda haşlanan
ıspanak ilave edilir 5 dk kaynadıktan sonra ocak kapatılır ve tereyağı tavaya konur
 eritilir 2 dk sonra yağ tencereye ilave edilir karıştırılır çorba servis yapılır.

Afiyet olsun.

















0 yorum:

Yorum Gönder