Yuvarlama Malzemeleri
1 Su bardağı köftelik bulgur
1 Su bardağı köftelik yarma
1 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı un
1 Şeker kaşığı tuz
Malzemeler
1 Kğ süzme yoğurdu
8 Su bardağı su
1 Kase buharda haşlanmış ıspanak
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Bulgur,yarma geniş bir kabın içine konur ve ılık suyla ıslatılıp 10 dk
bekletilir üzerine tuz,un ilave edilir yoğurmaya başlanır arada bir
elimizi suya batırıp malzememiz yoğrulur malzememizden iki misket
büyüklüğünde bir parça alalım ikiye bölelim avcumuzun içinde yuvarlıyalım
rahaçça yuvarlanyorsa işlem devam eder rahat yuvarlanmıyorsa malzememizi
elimizi arada ıslatarak yoğuralım yine yuvarlama işlemine devam edelim
malzememiz bitinceye kadar işlem devam eder işlem devam ederken elimizi
arada ıslatalım daha rahat yuvarlanır.
Süzme tencereye konur üzerine su ilave edilir kaşık yardımayla yada blendırla
malzememiz ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırılır tuz ilave edilir.
Ocak yakılır tencere ocağa konur karıştırılarak malzememizin kaynaması sağlanır
kaynamakta olan malzemeye yuvarladığımız malzeme ilave edilir tahta kaşıkla
yavaşça arada bir karıştırılır kaynayınca ayıklanıp yıkanmış ve buharda haşlanan
ıspanak ilave edilir 5 dk kaynadıktan sonra ocak kapatılır ve tereyağı tavaya konur
eritilir 2 dk sonra yağ tencereye ilave edilir karıştırılır çorba servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder