Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

ALMAN PASTASI


Malzemeler

5 Tane yumurta
4 Kahve fincanı şeker
5 Kahve fincanı un
1\2 Kahve fincanı limon ve su karışımı
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı ceviz içi isteğe bağlı çoğaltılır
Kreması için malzemeler

4 Su bardağı süt
1 Tane yumurta
1 Paket vanilya
5 Yemek kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı un silme
3 Yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı

Kek kalıbını katı margarinle iyice yağlıyalım ve ayıklayıp
havanda dövdüğümüz cevizi yağlamış olduğumuz kabın içine
eşit oranda koyalım.

Yumurta  derin bir kabın içerisine teker teker kırılıp mikserle
iki dakika karıştırılır üzerine şeker konur beş dakika mikserle
karıştırılır  un,vanilya elenerek ilave edilir limon ve su
 karışımına kabartma tozu konur ve kaşık yardımıyla karıştırılır
malzemeye ilave edilir bütün malzeme karıştırılır  yağlanmış
olan kek kalıbına hazırladığımız hamuru koyalım ve170 dc ısıtılmış
fırına kek kalıbını koyalım 45 dk sonra fırından alalım.

Kreması için hindistan cevizi hariç krema malzemelerini tencereye
koyup karıştırarak pişirelim kaynadıktan bir dakika sonra ocak kapatılır.

pişirdiğimiz keki kalıbından çıkarıp ikiye bölelim ve üzerine eşit oranda
 bir bardak sütle ıslıyalım.

Kremaya hindistan cevizini koyup karıştıralım ve servis tabağına kek ,imizin
cevizsiz parçasını koyup üzerin kremayı koyalım ve diğer parçayı kremanın
 üzerine koyalım ve isteğe bağlı dövülmüş antep fıstığıyla süslüyerek servis
yapalım.
Afiyet olsun.

Öneri
Kendi fırınınızın ısısına göre pişme süresi değişebilir.
Pastayı hava almıyacak şeklinde bekletelim kek kısmının
kuruması lezzet kaybına neden olyor.

















0 yorum:

Yorum Gönder