100 ğr tuzsuz badem
3 Su bardağı pirinç
3 Yemek kaşığı tereyağı
5 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı silme tuz
Yapılışı
Bademler bir gün önce ılık suda bekletilir ve bademlerin
kabukları soyulur.
Pirinç ılık suda 30 dk bekletilir ve pirinç süzgece alınır .
Yağ tavaya konur ve ocak yakılır yağ eriyince badem ilave
edilir kaşık yardımıyla karıştırılır 2 dk kavrulur 3 bardak
su ilave edilir su kaynayınca pirinç,tuz ilave edilir ve karıştırılır
pilavımız kaynayınca ocak iyice kısılır.
Pilavımız suyunu çekince ocak kapatılır ve tavanın kapağını
pilavın üzerine havlu koyup kapak kapatılır 5 dk bekletilir
daha sonra karıştırılır ve servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder