Malzemeler1 su bardağı kuru barbunya
2 adet soğan
2 adet domates
4 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuzYapılışı
Barbunyalar akşamdan ılık suda ıslanır.Islanmış barbunyalar düdüklü tencerede haşlanır.(Düdüklü tencerenizin kullanma kulavuzuna göre zamanı ayaryın).Haşlanan barbunyalar süzgece alınır.
Soyup yıkadığımız soğanlar dörde bölünerek blenderde doğranır.Doğranan soğanlar zeytinyağı ile birlikte tencereye alınır ve kavrulur.Domatesler yıkanır,kabukları soyulur ve blenderde dogranır.Havuçlar yıkanıp kabukları soyulup küp şeklinde doğranır.
Kavrulan soğanlara salça,domates,havuç,tuz ve şeker ilave edilerek İyice kavurulur.Üzerlerine önceden haşlanan barbunyalar ilave edilir.Üzerini 2 parmak geçecek şekilde su koyulur ve üstü kapatılarak pişmeye bırakılır.
15 dakika sonunda havuçlar pişmişse altı kapatılır.Havuçlar pişmemişse birkaç dakika daha pişirilir.Pişen yemeğimiz servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.İp UcuZeytinyağlı yemeklerde servis yapmadan önce 1 yemek kaşığı zeytinyağı üzerinde gezdirilirse daha lezzetli olur.
Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder