1 Büyük bardak boncuk fasulye
2 Kuru soğan
4 Tane yeşil köy biberi
3 Tane domates
1 Şeker kaşığı biber salçası
1 Şeker kaşığı tuz
1 Çay bardağı zeytinyağı
Bir miktar su
Yapılışı
6 Kişilik
Fasulye akşamdan ayıklanır ve çelik tencereye Konup bolca su ilave edilir. Daha sonra altı yakılıp bir taşım kaynatılıp kapak açılmadan bırakılır.
Fasulye akşamdan ayıklanır ve çelik tencereye Konup bolca su ilave edilir. Daha sonra altı yakılıp bir taşım kaynatılıp kapak açılmadan bırakılır.
Ertesi gün fasülye süzgece alınır.Soğan soyulup yıkanır ve küp şeklinde doğranır. Biber ayıklanıp yıkanır ve ince ince doğranır. Domates yıkanıp küpşeklinde doğranır.
Yağ tencereye konup altı yakılır ve soğan ilave edilir.Tuz ,salça konup karıştırılır. Ardından biberler konup karıştırılır. 5 dakika kavrulur daha sonra domates konur.
Karıştırıp fasulye ilave edilip karıştırılır.Yemeğimizin üzerini 2 parmak geçecek şekilde su konup kapak kapatılır. Yemek kaynayınca altı kısılır. Pişme süresi düdüklü tencerenizin kullanma kılavuzundaki süredir.Düdüklü tencere kullanılmaycaksa pişirme süresi 45 veya 50 dakika sürebilir.
Afiyet olsun.
İp Ucu
Yemeğimizin lezzetli olması için iki türlü boncuk fasulyesi bulunmaktadır.Karadeniz yöresine ait olanı tercih edelim.Beyaz leblebi gibi yuvarlak olup daha lezzetlidir. Boncuk fasulyesinin özelliği etsiz pişirilmesidir.
0 yorum:
Yorum Gönder