Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

ZEYTİNYAĞLI SARMA

Malzemeler
1 Büyük su bardağı pirinç
1 Su bardağı zeytinyağı bir parmak eksik
8 Adet büyük boy soğan
2 Yemek kaşığı dolma fıstığı isteğe bağlı azaltılır veya çoğaltılır
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı yeni bahar
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay bardağı kuş üzümü
Yarım demet maydanoz
2 Büyük su bardağı su
1\2 Kğ asma yaprağı
1 Adet limon

Yapılışı

Soğanlar bıçak yardımıyla soyulur ve yıkayıp blendırda kıyılır.
Kuş üzümü ayıklanıp yıkanır ve maydanoz ayıklanıp yıkanır
ve doğranır ve pirinç ayıklanıp yıkanır.

Tencereye yağ ve dolma fıstığı konur ve altı yakılır fıstıklar
pembeleşince soğan ilave edilir ve karıştırılır tuz ilave edilir
15 dk karıştırılarak kavrulur ve su,maydanoz,kuş üzümü hariç
diğer malzemeler ilave edilir ve 5 dk kavrulur ve ocak kapatılır.

Kuş üzümü maydanoz ilave edilir ve karıştırılır.
Harcımız soğuyunca istenilen kalınlıkta sarılır
ve tencereye dizilir harcımız bitinceye kadar
işlem devam eder.

1 Limon suyunu sarmanın üzerine gezdirdikten
sonra suyu ilave edip tencerenin kapağını kapayıp
ocağı  yakarız yemek kaynamaya başladıktan sonra
ocağı kısıp 40 dk sora ocak kapatılır ve yemek
soğuyunca servis yapılır.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder