Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

YALANCI BİBER DOLMASI

Malzemeler25 Adet orta boy dolmalık biber
1 Kğ domates
1 Kğ soğan
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı zeytinyağı  bir parmak eksik isteğe bağlı azaltılır
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı kuru nane
1 Yemek kaşığı pul biber isteğe bağlı azaltılır
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kara biber
1 Demet maydanoz

YapılışıBiberler baş kısmından bıçak yardımıyla temizlenir
ve yıkanır.Soğan soyulur ve yıkanır.Domates yıkanır.
Maydanoz ayıklanıp yıkanır.Pirinç ayıklanıp yıkanır ve
tepsiye konur ve soğan,domates dörde bölünür ve
blendırda kıyılır ve maydanoz doğranır.

Bütün malzemeler pirince ilave edilir ve karıştırılır.
Harcımız bol domatesli olduğu için sulanmıştır
dolmaları pişireceğimiz tencereye süzgeç yardımıyla
harcımızın suyunu süzelim ve harcımızı dolmaların içine
sıkıca dolduralım ve ağızlarını domates dilimleriyle
kapıyalım ve tencereye koyalım.

Tencerenin içindeki harcımızın suyu bir su bardağı ise
su ilave etmeyelim bir bardaktan az ise bir bardak suyu
tamamlıyalım ve tencerenin altını yakalım.
Yememiz kaynadıktan 35 dk sonra ocağı kapıyalım.
Yememiz,in özelliği harlı ateşte pişmesi ocak asla
kısılmıycak. Ocağı kapattıktan 10 dk sora tencerenin
kapagı açılır.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder