Malzemeler
1\2 kğ yağlı koyun kıyması
20 Adet patlıcan
1 Su barağı haşlanmış nohut
1 Çay bardağı pirinç
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Şeker kaşığı silme tuz
2 Şeker kaşığı kuru nane
1 Şeker kaşığı isteğe bağlı pul biber
1 Şeker kaşığı silme karabiber
1 Şeker kaşığı biber salçası
1 Adet limon
5 Diş sarımsak
3 Adet domates
Yapılışı
Patlıcanlar ılık suda ıslatılır.İçleri doldurulacak şekilde yumşayınca yıkayıp
süzgece konur. Pirinç ayıklanıp yıkanır ve tepsiye konur. Domates yıkanıp küp şeklinde doğranır ve limon sıkılır.Sarımsak ve 1 kaşık kurunane haricindeki malzeme pirince ilave edilip karıştırılır.
Harcı patlıcanların içine tek tek doldurup doldurduğumuz dolmalar
tencereye dizilir doldurma işlemi bitince sarımsak ayıklanıp bir kapta ezilir ve dolmaların üzerine konur kuru nane ilave edilir ve 1 bardak su konur
tencerenin altı yakılır. Yemek kaynamaya başlayınca altı iyice kısılır
kaynamaya başladıktan 45 dk sonra altı kapatılır.
Afiyet olsun.
Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder