Orta boy lahana
1 Kase köftelik bulgur
1 Su bardağı zeytinyağı ( 2 parmak eksik)
6 Tane orta boy soğan
6 Tane orta boy domates
6 Tane taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 Şeker kaşığı kimyon
1 Şeker kaşığı karabiber
1 Şeker kaşığı acı pul biber
1 Şeker kaşığı biber salçası
1 Şeker kaşığı kuru nane
1 Şeker kaşığı silme tuz
1 Yemek kaşığı nar ekşisi
1 Tane limon
Bir miktar su
Yapılışı
Lahana kök kısmından bıçak yardımıyla yapraklara ayrılır.Daha sonra derin tencereye su konur ve altı yakılır. Tuzun yarısı konur daha sonra kaynayan suya lahana yaprakları konur.
Kevgir yardımıyla suyun yaprakların üzerine çıkması sağlanır.1dk sonra kevgir yardımıyla yapraklar çıkarılır ve daha sonra bütün yapraklar bitinceye kadar aynı şekilde devam edilir.
Tepsiye bulgur konur. Ayıklanıp yıkanır.Soğan soyulup yıkanır dörde Bölünüp blenderda kıyılır. Ve tepsiye konur. Domatez yıkanır dörde bölünür blenderda kıyılır. Malzemenin üzerine ilave edilir.Taze soğan ayıklanıp yıkanır ve doğranır.
Maydanoz ayıklanıp yıkanır ve doğranır.Taze soğan,maydanoz,kimyon karabiber, pul biber, biber salçası, kuru nane, tuz,yağ, nar ekşisi tepsiye konur,İyice karıştırılır.
Lahana yapraklarının kalın tarafı kesilir.İkiye bölünüp ekmek tahtasının üstüne konur ve bir yemek kaşığı harç konup yan ucu bükülüp sıkıca sarılır ve tencereye konur. Harcımız bitinceye kadar sarma işlemi devam eder.
Daha sonra 4 diş sarımsak soyulup yıkanır, kabın içinde ezilir.Üzerine limon suyu, nane ve 1 bardak su ilave edilir.Yemeğin üzerine gezdirilir.Altı yakılır kaynamaya başlayınca ocak kısılır. Yaklaşik 35/40 dakika sonra kontrol edip ocak kapatılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder