500 gr fasulye
2 veya 3 yumurta
4 tane orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı silme karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
4 Kişilik
Yapılışı
Fasulye yıkanır bıçak yardımıyla uçları kesilir. 2 cm büyüklüğünde doğranır.
Fasulyeler buharda veya 2 bardak suda haşlanır. Pişince altı kapatılır. Suda haşlanmış fasulyeler süzülür.
Yağ ve soğan tencereye konulur. Altı yakılır. Tuz ilave edilir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve fasulye, karabiber ilave edilir. Karıştırılır. Tercihe göre 2 veya 3 yumurta kâsede karıştırılır. Yemeğimizin üstüne gezdirilir. Tencerenin kapağını kapatıp
2 dakika sonra ocağı kapayın.
Afiyet olsun.
İpucu: Soğanı uzunca kavurursak yememiz daha lezzetli olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder