4 Çay bardağı bulgur
4 Orta boy domates
1 Şeker kaşığı biber salçası
1 Şeker kaşığı domates salçası
1 Şeker kaşığı silme pul biber
1 Şeker kaşığı silme tuz
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı kara biber
1 Yemek kaşığı nar ekşisi
1 Limon
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 Su bardağı su
Yapılışı
4 Kişilik
Bulgur derin kaba konur.Sıcak su ile ıslatılır.Bulgurun şişmesi için 10 dk beklenir.Maydanoz ve soğan ayıklanıp yıkanır ve ince şekilde doğranır.
Tercihe göre domates veya domates salçası kullanılır.Domatesin kabukları soyulur, rendelenir.
Bulgurun üzerine konur.Biber salçası,pul biber,tuz kimyon,kara biber karışıma ilave edilir ve iyice yoğrulur.Karışıma nar ekşisi veya tercihe göre limon suyu, yağ,soğan,maydanoz ilave edilir,karıştırılır. Servis yapılır.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder