
1 kğ bakla
3 Adet soğan
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı un
Birkaç damla limon suyu
1 Kğ su
1 Çay bardağı su
1\2 Kğ yoğurt
2 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı tuz
1 Demet semiz otu
Yapılışı 5 Kişilik
Bakla bol suda yıkanır derin kabın içerisine su konur ve
10 dk suda bekletilir ve süzgece konur ve üzerine su tutulur.
Derin kabın içerisine su,un,limon suyu konur ve bakla 1 sm
büyüklükte doğranır isteğe bağlı daha enli doğranır ve hazırladığımız
suda bekletilir.
Soğan ayıklanır ve yıkanıp küp şeklinde doğranır ve düdüklü tencereye
konur üzerine yağ,tuz ilave edilir ve ocak yakılır.
Soğan karıştırılır ve bu arada bakla süzgece konur ve üzerine su tutulur ve soğan pembeleşince üzerine bakla ilave edilir ve 2,3 dk karıştırılır
ve üzerine bir çay bardağı su konur tencerenin kapağı kapatılır ve kullanma kılavuzuna göre pişirilir.
Yoğurt sosu
Sarımsak ayıklanıp yıkanır ve ezilir derin kaba konur üzerine yoğurt,tuz
ilave edilir ve karıştırılır isteğe bağlı su ilave edilir sulandırılır.
Semizotu ayıklanır yıkanır ve biraz suda bekletilir ve sudan alıp üzerine su tulur ve ince ince doğranır ve kaba konur.
Yememiz sıcak yada soğuk olarak öce baklayı tabağa koyup üzerine
yoğurt ve semizotu gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder