Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
PATATES YEMEĞİ
Malzemeler
1 Kğ Patates
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Su bardağı su
2 Adet soğan
5 Adet domates veya 1 Su bardağı domates konservesi
6 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı silme biber salçası
1 Şeker kaşığı tuz
1 Şeker kaşığı pul biber isteğe bağlı
1 Şeker kaşığı silme karabiber
1 Şeker kaşığı kekik
Yapılışı
Patates bıçak yardımıyla soyulur ve kup şeklinde doğranır
ve içinde su olan derin bir kabın bekletilir.
Domates yıkanıp isteğe bağlı kabukları soyulup ve küp şeklinde
doğranır. Sarımsak soyulup ve yıkanır domatesin üzerine doğranır.
Soğan ayıklanıp yıkanır ve soğan küp şeklinde doğranır ve tecereye
yağ konur soğan,tuz,salça ilave edilir.
ocak yakılır ve soğanlar karıştırılır pembeleşince domates veya
domates konservesi, sarımsak ilave edilir karıştırılır ve suda beklettiğimiz
patates,in suyu süzülür ve malzemeye ilave edilir ve karıştırılır üzerine
su konur ve karabiber konur ve karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır.
Yemeğimiz kaynayınca altı kısılır 18 dk sora kontrol edilir pişmiş ise
ocak kapatılır bazı pateteslerin cinsine göre pişme süresi değişebilir
yemeğimizi arada kontrol edelim 5 veya 7 dk erken veya geç pişebilir.
Afiyet olsun.
Bu tarif Güzin abla ve Özcan abiye ait teşekkürler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder