Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

KURUTULMUŞ BİBER DOLMASI

Malzemeler

30 Adet kuru biber dolması
6 Adet büyük boy soğan
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı konserve domates veya 2 adet domates
1 Tatlı kaşığı tuz
1Tatlı kaşığı karabiber
1Tatlı kaşığı dolma baharatı
1Yemek kaşığı kuru nane
2 Yemek kaşığı şeker
2 Su bardağı su

Yapılışı

Biberleri derin kaba koyup ve üzerine sıcak su ilave edelim.
Pirinci tepsiye koyup ayıkladıktan sonra yıkıkayıp suyunu
süzelim.Ve soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra parçalara
bölüp blenderda kıyalım ve tencereye yağı koyup üzerine
kıydığımız soğanı ve tuzu ilave edelim

Tencerenin altını yakalım ve arada karıştırarak 5 dk kavuralım
ve üzerine pirinci ilave edelim ve karıştıralım.
Domates konservesini veya domatesleri yıkayıp küp şeklinde
doğradıktan sonra 2 dk kavurduğumuz malzemeye ilave edelim.

Ve karabiberi,dolma baharatını,şekeri,kuru naneyi ilave edip
karıştıralım 1 dk karıştırdıktan sonra ocağı kapıyalım.

Biberler yumşayınca yıkayıp süzgece koyalım ve harcımız
ılıyınca biberlerin içini tek tek dolduralım ve tencereye
dizelim biberleri doldurma işlemi bitince üzerlerine 2 bardak
suyu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapıyalım.

Tencerenin altını yakalım ve yemeğimiz kaynayınca altını iyice
kısalım 40 dk sonra ocağı kapıyalım soğoduktan sora servis
yapalım

AFİYET OLSUN.
Öneri size yağı fazla gelmiş olabilir bu dolmanın yağını
kısınca bana göre lezzetsiz olyor aynı ölçüyü veya
daha azına siz karar verin.

0 yorum:

Yorum Gönder