Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

İNCİ USULU SOSLU MAKARNA

 

Malzemeler

1 Paket makarna
1 Kğ domates
1 Adet soğan
1 Kğ su
4 Diş sarımsak
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı silme karabiber
1 Tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

Soğan, domates,sarımsak ayıklanır ve yıkanır.
Yağ tencereye konur ve soğan dörde bölünür
blenderde kıyılır ve yağa ilave edilir ocak yakılır ve
karıştırılır domatesler parçalara bölünür ve sarımsakla
birlikte blenderda kıyılır ve kavrulan soğana ilave edilir
karıştırılır ve ara ara karıştırılarak sosumuzun suyununu
 çekmesi beklenir sosumuzun lezzetli olması için salça
kıvamına gelmesi gerekir.

Tencereye su konur ve ocak yakılır su kaynayınca
makarna ve tuz ilave edilir makarna yaklaşık 10 veya 12 dk sonra
pişmiş ise süzgece alınır yapışmaması için üzerine soğuk su
gezdirilir ve isteğe bağlı şekildeki gibi makarnayı sosla harmanlayıp
yada haşlanmış makarnayı servis tabağına alıp sosu üzerine gezdirip
servis yapılır
Afiyet olsun.

1 yorum:

Şafak dedi ki...

Uyarmak lazım, bir tabak yiyince insanın canı bir tabak daha yemek ister:) Diyet yapanlara tavsiye etmem.

Yorum Gönder