Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

MANTARLI BEZELYE

Malzemeler1\2 Kğ bezelye
1\2 Kğ mantar
4 Adet sivri biber
1 Su bardağı domates konservesi yada domates rendesi
3 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı silme tuz
1 Tatlı kaşığı isteğe bağlı pulbiber
1 Çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytin yağı

Yapılışı
Bezelye ayıklanıp yıkanır ve buharda veya normal haşlanır
haşlama süresini kendi düdüklü tencereninizin süresine
göre ayarlayın.

Mantarlar ayıklanıp yıkanır ve derin kabın içerisine tuzlu ve
limonlu su hazırlanır ve mantarlar doğranır ve tuzlu suda
bekletilir.

Soğan ayıklanır ve yıkanır soğanı ortadan bölüp yarım daire ay
şeklinde doğranır ve tancereye konur.

Biberler ayıklanıp yıkanır ve doğranır soğana doğradığımız
biber,yağ,tuz ilave edilir ve ocak yakılır tenceredeki malzeme
karıştırılarak 2 dk kavrulur ve domates ilave edilir ve 2 dk
kavrulur ve mantarların suyu süzülür tencereye konur ve 5 dk
kavrulur ve suyu süzülen bezelye, karabiber,pulbiber ilave edilir
ve yememiz karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır ve ocağın
alevi kısılır 8 dk sonra ocak kapatılır.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder