
Malzemeler
1\2 Kğ patlıcan
1 Kğ Domates
4 Orta boy soğan
6 Diş sarımsak
6 Adet biber
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Veya 4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
6 Kişilik
Patlıcan bıçak yardımıyla ayıklanıp yıkanır ve soyulur parmak
şeklinde doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
Ve soğan ortadan yarım daire şeklinde bıçak yardımıyla
kesilir ve halka şeklinde doğranır.
Biber ayıklanıp yıkanır ve birer 1 sm uzunluğunda doğranır.
Ve domates yıkanır ve küp şeklinde doğranır.
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanı süzgece koyup üzerine su tutulur
ve suyu süzüldükten sonra tencereye dizilir ve üzerine soğan
konur ve domates ilave edilir ve biber üzerine konur ve tuz,yağ
ve pulbiber üzerine gezdirilir.
Tencerenin kapağı kapatılır ve tencerenin altı yakılır ve yememiz
kaynadıktan 10 dk sonra ocak kısılır ocak kısıldıktan 10 dk sonra
yememizi kontrol edip yemeğimiz suyunu çekmiş ise ocağı kapatırız
yememiz suyunu çekmemiş ise ocağı alevlendirip 2 veya 3 dk
sonra ocağı kapatırız.
İsteğe bağlı sıcak veya soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder