Malzemeler
1 Su bardağı çorbalık yarma
2 Su bardağı süzme yoğurt
1 Yemek kaşığı silme tuz
1 Yemek kaşığı silme kurunane
1,5 Lt su
Yapılışı
Yarma kaba konur ve ayıklanır üzerine ılık su konur ve
2 saat bekletilir.
Bekletilen yarma süzgece alınır ve üzerine su tutulur ve
tencereye konur ve üzerine 1Lt su ilave edilir tencerenin
kapağı kapatılır ve ocak yakılır ve yememiz kaynayınca
taşmaması için tencerenin kapağı açılır ve ocak kısılır
30,35 dk sonra kontrol edilir buğday taneleri pişmiş ise
ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Haşlamış olduğumuz malzememize yoğurt,tuz,nane ilave
edilir ve kaşık yardımıyla karıştırılır su ilave edilir karıştırılır
İsteğe bağlı katı veya daha suvı hazırlanabilinir.
Afiyet olsun.
Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder