Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

TERE YAĞLI SOMON BALIĞI

Malzemeler1 Kğ somon balığı
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Talı kaşığı silme tuz
1 Çay bardağı mısır unu veya daha fazla

Yapılışı
Balığı satın alırken temizletin ve kılçıklarından ayıklatıp
istediğiniz büyüklükte parçalara böldürün ve balığı yıkayıp
süzgeçte 5 dk bekletin.

Tava,ya 1 kaşık yağı koyup ocağı yakıp tavanın ısınmasını
sağlayın bir kabın içerisine mısır ununu ve tuzu koyup karıştırın
ve bir parça balığın mısırununa  iki yüzünü bulayın malzeme
bitinceye kadar işlem devam eder ve ocağın alevini kısarak
balıkları tavaya dizin ve arada tavayı kulpundan tutarak sallayın
ve balıklar kızarınca sıpatula yardımıyla balıkları çevirin ve kalan yağı
tavaya koyun çevirmiş olduğumuz balıklar kızarınca servis tabağına
alıp servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder