Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

SARIMSAKLI KÖFTE


Malzemeler:
4 Çay bardağı köftelik bulgur
3 Çay bardağı un
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı karabiber
1 Şeker kaşığı pulbiber
1 Şeker kaşığı silme tuz
2 Orta boy domates
5 Diş sarımsak
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Şeker kaşığı biber salçası
4 (büyük) bardak su
   Maydanoz




Yapılışı:Bulgur, un, kimyon, karabiber, pulbiber, tuz karıştırılır ve suyla hamur gibi yoğrulur.
Ancak fazla sudan kaçınılması gerekir. Karışım yuvarlanacak kıvama geldiği zaman, küçük bir parça alıp ikiye bölüp avuç içinde fındık büyüklüğünde yuvarlanır.
Yuvarlarken ele yapışmaması için, avuç içi suyla ıslatılır. Yuvarlanan harcın üstüne parmakla bastırılır. Tüm harç bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
4 (büyük) bardak su tencerede kaynatılır ve köfteler kaynayan suyun içerisine 10-15 (bulgurun niteliğine göre) dakika süre ile bırakılır. Köftenin pişip pişmediği kontrol edilir.
Pişen köfteler servis tabağına alınır.
Sosun Hazırlanması:Zeytinyağı tavaya konulur, salça ile yağ ısıtılır, sarımsakla rendelenmiş domates ilave edilir ve sos haline getirilir. Sonra köftelerin üzerine dökülür ve kaşık yardımıyla karıştırılır. Köftenin üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Afiyet Olsun.
İPUCU: Köftenin biraz sulu olması istenilirse, kaynatılmış olan sudan biraz ilave edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder