Malzemeler:
4 Çay bardağı köftelik bulgur
3 Çay bardağı un
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı karabiber
1 Şeker kaşığı pulbiber
1 Şeker kaşığı silme tuz
2 Orta boy domates
5 Diş sarımsak
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Şeker kaşığı biber salçası
4 (büyük) bardak su
Maydanoz
Ancak fazla sudan kaçınılması gerekir. Karışım yuvarlanacak kıvama geldiği zaman, küçük bir parça alıp ikiye bölüp avuç içinde fındık büyüklüğünde yuvarlanır.
Yuvarlarken ele yapışmaması için, avuç içi suyla ıslatılır. Yuvarlanan harcın üstüne parmakla bastırılır. Tüm harç bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
4 (büyük) bardak su tencerede kaynatılır ve köfteler kaynayan suyun içerisine 10-15 (bulgurun niteliğine göre) dakika süre ile bırakılır. Köftenin pişip pişmediği kontrol edilir.
Pişen köfteler servis tabağına alınır.
Sosun Hazırlanması:Zeytinyağı tavaya konulur, salça ile yağ ısıtılır, sarımsakla rendelenmiş domates ilave edilir ve sos haline getirilir. Sonra köftelerin üzerine dökülür ve kaşık yardımıyla karıştırılır. Köftenin üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Afiyet Olsun.
İPUCU: Köftenin biraz sulu olması istenilirse, kaynatılmış olan sudan biraz ilave edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder