2 Kase yağlı köy peyniri2 Tane soğanYarım demet maydanoz2 Yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı1 Çay kaşığı pul biber1 Çay kaşığı silme tuz
Yapılışı
Soğan soyulup yıkanır ve küp şeklinde doğranır.Maydanoz ayıklanıp yıkanır ve doğranır. Tavaya yağ konup altı yakılır.Daha sonra soğan ilave edilir.
Karıştırıp soğan pembeleşince altı kapatılır.Peynir ufalanır.Peynir,tuz,pul biber,maydonoz,soğana ilave edilip karıştırılır.
Her yufka 4 eşit parçaya bölünür. Ve bu arada teflon tava altı yakılıp ısıtılır.4 eşit parçaya bölünen yufkanın bir tanesini alıp üzerine su serpilip kare şeklinde katlayıp ısınan tavaya koyup pembeleşmesi bekletilir .
Sıpatula yardımıyla ters yüz edip diğer tarafında pembeleşmesi beklenir.
Pembeleşince tavadan alınıp hılı bir şekilde içine önceden hazırlanan
Pembeleşince tavadan alınıp hılı bir şekilde içine önceden hazırlanan
harç koyulur ve sıkıca sarılır.Malzeme bitinceye kadar işleme devam
edelir.
Afiyet olsun
İp Ucu
Yufkaları fazla pişirmeyelim Sarmakta zorlanılır.
Tercihe göre pişmiş olan yufka parçası yağlanıp sarılabilir.
Tercihe göre pişmiş olan yufka parçası yağlanıp sarılabilir.
NOT :
Sıkmayı günümüzün koşullarına göre uyarlamaya çalıştım.
Aslında sıkmanın özel hamuru yapılıp tek tek açılır, piştikten sonra
yağlanıp harcı konup sarılır.
0 yorum:
Yorum Gönder