1 Büyük bardak süt
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket kuru maya
1 Paket katı margarin
Alabildiği kadar un
1 Büyük kase ayıklanmış zeytin
1 Büyük kase peynir
Yapılışı
Derin bir kaba süt, şeker, tuz, maya ve unu koyup karıştırılır.
Ve hamurumuzun kulak memesi sertliğinde olmasına dikkat edilir.
Hamuru ıki eşit parçaya bölüp tezgahın üzerine oklava yardımıyla
açıp daha sonra oda sıcaklığında bekleyen margarini yarısını açmış
olduğumuz hamura sürelim.
Tercihe göre zeytin veya peyniri, açıp yağladığımız hamurun üzerine serpelim.Sıkıca sigara böreği gibi sararken açmış olduğumuz hamurun ortasına gelince sarma işlemini bırakalım ve aynı işlemi karşı taraftan başlayarak yapalım.
Sarma işlemini yaparken açmış olduğumuz hamur delinebilir elinizle düzeltip sarma işlemine devam edelim.Sarma işlemi bitince bıçak yardımıyla ikiye bölelim. Her bir ruloyu 8 eşit parçaya bölelim.
Bir parçayı elimize alıp iki ucunu birleştirip düzgün tarafını üst tarafa
gelecek şekilde tepsiye koyalım.Malzeme bitinceye kadar işlem devam
edilir. Yumurtaya bir fiske tuz konulur ve çırpılır.
Poaçaların üzerine sürülüp fırına konup 230 derecede pişirilir.
Yaklaşık 25 veya 30 dakikada fırından alırız.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder