1 Büyük su bardağı pilavlık pirinç
2 Büyük su bardağı su
3 Yemek kaşığı şehriye
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Şeker kaşığı tereyağı 1 Kaşığı silme tuz
Yapılışı
Pirinç ayıklanır ve ılık suda bekletir. Su soğuyunca yıkanıp süzülür. Yağ tencereye konup altı yakılır.Şehriye ilave edilir. Şehriye pembeleşince 1 bardak artı bardağın dörtte biri tercihe bağlı et veya tavuk suyu
yada su ilave edilir.
Su kaynayınca pirinç konur. Karıştırılır fazla karıştırmaktan kaçının. Kaynamaya başlar başlamaz altını iyice kısın pirinç suyunu çekince altını kapayın ve tencerenin üzerine havlu koyup kapağı kapatın. 10 dakika bekletip servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder