1 kase pilavlık bulgur
1 büyük soğan
2 adet biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 adet büyük boy domates
1 kase su
1 kase su
Yapılışı:
Yağ ile küp şeklinde doğranmış soğanlar tencereye konulur. Biberler ince şekilde doğranır ve ilave edilir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates, soğan biberli karşıma ilave edilir. Karışım kaynamaya başlayınca bulgur ilave edilerek karıştırılır ve su eklenir. İlave edilen suyun kaynamasıyla birlikte yemeğin altı iyice kısılır. Pilav pişince üzerine bir havlu veya kağıt havlu konulur ve kapağı kapatılır. 10 dk. sonra servis yapılabilir.
İPUCU: Bulgurun cinsine göre su miktarı daha az ya da daha fazla olabilir. Domatesler kolay soyulması için kaynar suda biraz bekletilebilir.
Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder