Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

KABAKLI KOLAY BÖREK

MALZEMELER

2 Orta boy kabak
2 Orta boy soğan
1 Su bardağı peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 Tatlı kaşığı silme tuz
1 Tatlı kaşığı silme karabiber isteğe bağlı azaltılır
1 Tatlı kaşığı pulbiber isteğe bağlı azaltılır
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı tereyağı
3 Adet yufka

YAPILIŞI
Kabak yıkanır baş kısmı bıçak yardımıyla kesilir ve kabın içerisine
rendelenir.
Maydanos,dereotu ayıklanır ve yıkanır doğranır.

Soğan ayıklanır ve yıkanır küp şeklinde doğranır tavaya konur
ve üzerine yağın yarısı ilave edilir ocak yakılır tava ocağa konur
ve  soğan karıştırılır soğan pembeleşince kabak ilave edilir ve karıştırılır.

5 Dk sonra ocak kapatılır ve kavrulan soğanla kabağın üzerine yağ hariç diğer malzemeler ilave edilir ve karıştırılır.

Yağın bir kısmı teflon tavaya konur ve 1 adet yufka tavaya serilir ve 1 adet yufkanını yarısı tavanının iç kısmına serilir ve tereyağının yarısı küçük parçalar şeklinde yufkanının üzerine konur ve yarım adet yufka tavanının içine serilir ve üzerine malzeme konur ve eşit şeklinde malzeme yayılır
ve ilk önce kullandığımız yufkanın  tavanın dışında kalan yufka malzemenin üzerine serilir ve kalan tereyağı küçük parçalar şeklinde ilave edilir ve
kalan yufka tavaya serilir ve zeytinyağı üzerine gezdirilir.

Tavanın altı yakılır ve tava ısındığı zaman ocak kısılır ve böreğimizin
 iyi kızarması için tavanın kulpundan tutup tavayı sallamamız gerekir.

Böreğimizi kontrol edip kızarınca kolay çevrilmesi için üzerine tabak koyup
elimizi tabağın üzerine koyup böreği çevirriz kızarmamış yüzünü tavaya koyup kızarmasını sağlarız ve ocağı kapatırız böreği servis tabağına alıp
3dk sonra servis yaparız.

AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder