Adana yöresine ait olan patlıcan tavası tarifine uygun
yapıldığında lezzetli olur adana yöresinde yetişen
küçük top patlıcanla yapılır bulamıyanlar için marketlerde
satılan bostan patlıcanı kullanılabilinir ve tencere olarak
teflon tencere kullanılmalı adanana yöresinde bakır veya
toprak güveç tenceresi kullanılır ben günümüze uyarlıyarak
daha kolaylaştırarak aynı lezzeti yakaladım önerrim.
Malzemeler
1\2 Kğ koyun eti
1\2 Kğ patlıcan
1 Kğ domates
1 Yemek kaşığı silme biber salçası
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Baş sarımsak
1 Yemek kaşığı tereyağı veya tercihe bağlı kuyrukyağı
1 Çay bardağı zeytinyağı
4 Adet sivri biber isteğe bağlı tatlı veya acı
YapılışıEti kuş başı şeklinde doğrayıp ve tencereye koyup yıkadıktan
sonra suyunu süzzüp tencerenin altını yakalım ve etimizi arada
karıştıralım ve etimizin suyunu çekmesini sağlıyalım etin suyu
çekince ocağı kapıyalım.
Patlıcanlar bıçak yardımıyla sap kısımları kesilir ve yıkayıp
kabukları soyulur ve dikey şeklinde ortadan ikiye bölünür
ve tekrar dikey şeklinde ikiye bölünür 4 eşit parçaya
böldüğümüz patlıcanı küp şeklinde doğranır ve tuzlu suda
bekletilir patlıcanlar bitinceye kadar işlem devam eder.
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup ve küp şeklinde bir
kabın içine doğrayıp bekletelim.
Biberleri yıkayıp ve ayıklayıp bekletelim.Sarımsakları ayıklayıp
bekletelim.
Tenceredeki etin üzerine yağı ve salçayı ilave edip karıştıralım
ve 2 yemek kaşığı doğranmış domatesten tencerenin ortasına
koyalım ve tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları süzgece alıp
üzerine su tuttuktan sonra iyice suyunu süzdürüp ve patlıcanları
etin üzerine dizelim ve doğramış olduğumuz domatesleri iki avcumuzun
arasına alıp suyunu sıktıktan sonra patlıcanın üzerine koyalım domates
bitinceye kadar işlem devam eder.
Ve biberler istenilen büyüklükte domateslerin üzerine doğranır ve
sarımsak ilave edilir karabiber ve tuz ekilir ve tencerenin altı
yakılır.
Yemek kaynadıktan sonra ocak iyice kısılır ve yaklaşık 30 veya 35 dk
sonra kotrol edilir patlıcanlar pişmiş ise ocak kapatılır ve 10 dk
sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
ÖNERİ
Yemek pişerken karıştırılmıyor dibinin tutmaması için kaynadıktan
sonnra kaşığı yemeğin görüntüsünü bozmadan birkaç yere batırılmalı yememiğizin lezzetli olması için iyice kısık ateşte demler gibi pişirilmeli.
Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder