Malzemeler
1\2 Kğ fasulye
1\3 Kğ kıyma
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Kahve fincanı su
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı silme tuz
2 Adet domates
Yapılışı
Fasulye iyice yıkanır ve küçük parçalara bölünür.
Kıyma bir kabın içinde yoğrulur ve iki avcumuzun
arasına misket büyüklüğünde yoğurduğumuz kıymadan
alarak yuvarlanır ve malzememiz bitinceye kadar işlem
devam eder.
Tencereye yağ,salça konur ve ocak yakılır ve yağ ile salça
karıştırılır ve salçanın erimesi sağlanır ısınan yağa köfteler
ilave edilir köftelerin dağılmaması için karıştırmaktan kaçınılır
arada tencerenin kulpundan tutarak sallanır ve köftelerin
kızarması sağlanır.
Köfeler kızarınca fasulye köftelerin üzerine konur ve domates
ilave edilir tuz,su konur ve tencerenin kapağı kapatılır.
Yemeğimiz iyice kaynayınca ocak kısılır ve 30,35 dk sonra
kontrol edilir fasulye pişmiş ise ocak kapatılır.
Afiyet olsun.
Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder