500 gr kemiksiz hindi eti
2 Tane orta boy soğan
2 Tane domates
1 Çay kaşığı biber salçası
1 Çay kaşığı silme tuz
1 Çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
4 Kişilik
Hindi eti kuş başı şeklinde doğranır ve yıkanır.Tencereye konup altı yakılır.
Karıştırılır suyunu çekinceye kadar pişirilir,arada karıştırılır. Üzerine yağ ve salça,soğan, tuz konup soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra domates ilave edilir, karıştırılır ve1 fincan su kanup kapağı kapatılır. Altı kısılır ,12 dakika sonra kontrol edilir.Etler yumuşamışsa altı kapatılır.
Karıştırılır suyunu çekinceye kadar pişirilir,arada karıştırılır. Üzerine yağ ve salça,soğan, tuz konup soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra domates ilave edilir, karıştırılır ve1 fincan su kanup kapağı kapatılır. Altı kısılır ,12 dakika sonra kontrol edilir.Etler yumuşamışsa altı kapatılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
teşekkür ederim tarif için elinize sağlık
Yorum Gönder