Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

HİNDİ SOTE

Malzemeler

500 gr kemiksiz hindi eti
2 Tane orta boy soğan
2 Tane domates
1 Çay kaşığı biber salçası
1 Çay kaşığı silme tuz
1 Çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı

4 Kişilik
Hindi eti kuş başı şeklinde doğranır ve yıkanır.Tencereye konup altı yakılır. 
Karıştırılır suyunu 
çekinceye kadar pişirilir,arada karıştırılır. Üzerine yağ ve salça,soğan, tuz konup soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra domates ilave edilir, karıştırılır ve1 fincan su kanup kapağı kapatılır. Altı kısılır ,12 dakika sonra kontrol edilir.Etler yumuşamışsa altı kapatılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim tarif için elinize sağlık

Yorum Gönder